ARTIKEL

HVILKEN TURNERINGSFORM ER MEST RETFÆRDIG? (Dec. 96)

Ved få tilmelde spiller kan en klubmesterskab afgøres i alle-mod-alle-pulje. Er der derimod tilmeldt over 5 spiller, vil det være en fordel at dele spillerne op i to eller flere puljer. Vinderen og evt. nr. 2 af puljerne vil så kvalificere sig til en KO-turnering/Finale.

Med en fast tidspunkt for tilmelding kan en turneringsform planlægges og udføres med en fair udgang. Tillader man dog at tilmelde nye spillere i en turnering der er i gang, risikere man unfair behandling og dårlig udgangssituation for andre spiller, for ikke at tale om de nye tilmeldte.

Spillets arrangør bør ikke selvrådig opstille regler, der eventuel tilgodeser hans spilletaktik. Har man en fast tilmeldingsdato, så er det en god ide at arrangere et møde med de tilmeldte og blive enig om spillets regler. Dermed skaber man en gode og venlig atmosfære, som en hver klubmesterskab bør afholdes i.

En god ide er at reservere enkelte dage, hvor spillerne kun kommer for at spille klubmesterskaber og aftale andre spilledatoer. Således opstår der ikke den situation, hvor en spiller skal rende rund efter en anden spiller for at aftale en spilledato. Hvis man vælge en ikke-klubaften, såsom tirsdag og onsdag, bliver spillerne ikke hele tiden afbrudt af andre spillere.

En god ide er også af afholde disse officielle kampe et offentlig sted f. eks på biblioteket. Derved kunne vi sammentidlig gøre andre opmærksom på vores klub.

Steen Alcor